VakantieBieb

Elk jaar weer kijk ik uit naar 1 juni. 
Vanaf dan is de VakantieBieb weer te downloaden en te vullen met allerlei leuke boeken!
– VakantieBieb –

VakantieBieb

Vanaf 1 juni zijn er 30 kinderboeken in de VakantieBieb-app te vinden. Later, op 1 juli volgen er ook nog eens 30 boeken voor volwassenen. Deze boeken kun je gratis downloaden. Ze zijn dan zichtbaar op je eigen, digitale boekenplank. Vanaf daar kun je de boeken openen op je telefoon of tablet en ze digitaal lezen. De boeken zijn te lezen tot en met 31 augustus.

Mijn boekenkast

Mijn eigen favoriete boeken van dit jaar (2019) staan al klaar in de boekenkast:

Vakantiebieb

Ik kijk het meest uit naar De rioolridder, die wil ik al heel lang lezen. Ook ben ik benieuwd of deel 2 van Super Normaal net zo’n succes is als deel 1!

In de boekenlijst staan ook boeken die de gastbloggers of ik al gelezen hebben. Zo heeft Michelle Julius Zebra – Rollebollen met de Romeinen al gelezen. En 100% Coco – New York ligt op mijn leesstapel.

Voordelen VakantieBieb

Er zitten veel voordelen aan het lezen vanuit de VakantieBieb-app:

  • Het is een succes voor de momenten dat je geen fysiek boek bij de hand heb. Juist als je je telefoon (of device) wel bij je hebt en een momentje over hebt, dan lees je zo weer een paar bladzijden.
  • Voor het slapen gaan (als het al donker wordt) heb je geen nachtlampje nodig waardoor anderen op de kamer er geen last van hebben.
  • Geniet je toch meer van gewone boeken, maar heb je die onverwachts eerder uit en is je voorraad niet meer toereikend? Download de app en je kunt er met de uitgebreide keuze zo weer tegenaan!
  • Bevalt een boek je niet? Dan begin je gewoon in een nieuw boek.
  • De app is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Dus als de kinderen op bed liggen, kun jij als volwassenen op hetzelfde device in de app je eigen boeken lezen.
  • Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms 1 of 2 AVI-niveaus terug kunnen zakken. Lezen in de zomervakantie is dus heel belangrijk en met deze app heel gemakkelijk.

VakantieBieb in de klas

Aangezien de boeken vanaf 1 juni beschikbaar zijn, kun je de kinderen in de klas al kennis laten maken met de vakantiebieb. Heb je een tablet in de klas? Download de app en laat enkele kinderen hierop een boek lezen. Als leerkracht kun je met een goed stukje promotie de kinderen ook enthousiast krijgen voor de VakantieBieb om hier in de zomervakantie thuis mee aan de slag te gaan.. Download de app en vul de boekenkast met kinderboeken die jij wil lezen. Vertel de kinderen over de app en daag ze uit om ook een boekenkast te vullen én vooral de boeken te lezen.

Zelf de VakantieBieb uitproberen?

Nieuwsgierig geworden naar de app? Bekijk hier welke titels er  in 2019 te vinden zijn.

De app downloaden doe je via de App Store (iOS-toestellen) of via de Play Store (Android-toestellen).

VakantieBieb

Vergelijkbare artikelen