Home / Leesbeleving / VakantieBieb

VakantieBieb

Elk jaar weer kijk ik uit naar 1 juli. 
Vanaf dan is de VakantieBieb weer te downloaden en te vullen met allerlei leuke boeken!
– VakantieBieb –

VakantieBieb

Vanaf 1 juli zijn er 60 boeken in de VakantieBieb-app te vinden. 30 boeken voor volwassenen en 30 boeken voor kinderen. Deze boeken kun je gratis downloaden. Ze zijn dan zichtbaar op je eigen, digitale boekenplank. Vanaf daar kun je de boeken openen op je telefoon of tablet en ze digitaal lezen. De boeken zijn te lezen tot en met 31 augustus.

Mijn boekenkast

Mijn eigen favoriete boeken van dit jaar (2018) staan al klaar in de boekenkast:

VakantieBieb

Ik kijk het meest uit naar Hannes Hunebed, die wil ik al heel lang lezen.

In de boekenlijst staan ook boeken die ik al gelezen heb of nog op de fysieke stapel heb liggen. Zo heb ik Het geheim van de blote vakantie en Kikker en een heel bijzondere dag al gelezen en ligt Bovenwereld 1 – Drakendal al sinds kerstmis op mijn nachtkastje te wachten.

Voordelen VakantieBieb

Er zitten veel voordelen aan het lezen vanuit de VakantieBieb-app:

  • Het is een succes voor de momenten dat je geen fysiek boek bij de hand heb. Juist als je je telefoon (of device) wel bij je hebt en een momentje over hebt, dan lees je zo weer een paar bladzijden.
  • Voor het slapen gaan (als het al donker wordt) heb je geen nachtlampje nodig waardoor anderen op de kamer er geen last van hebben.
  • Geniet je toch meer van gewone boeken, maar heb je die onverwachts eerder uit en is je voorraad niet meer toereikend? Download de app en je kunt er met de uitgebreide keuze zo weer tegenaan!
  • Bevalt een boek je niet? Dan begin je gewoon in een nieuw boek.
  • De app is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Dus als de kinderen op bed liggen, kun jij als volwassenen op hetzelfde device in de app je eigen boeken lezen.
  • Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms 1 of 2 AVI-niveaus terug kunnen zakken. Lezen in de zomervakantie is dus heel belangrijk en met deze app heel gemakkelijk.

VakantieBieb in de klas

Voorheen waren de boeken voor kinderen vanaf 1 juni al beschikbaar. Dan liet ik de kinderen in de klas kennis maken met de VakantieBieb. Nu zijn de boeken van 1 juli t/m 31 augustus beschikbaar, waarvan de kinderen een groot deel zomervakantie hebben. Als leerkracht kun je met een goed stukje promotie de kinderen wel enthousiast krijgen voor de VakantieBieb. Download de app en vul de boekenkast met kinderboeken die jij wil lezen. Vertel de kinderen over de app en daag ze uit om ook een boekenkast te vullen én vooral de boeken te lezen.

Zelf de VakantieBieb uitproberen?

Nieuwsgierig geworden naar de app? Bekijk hier welke titels er  in 2018 te vinden zijn.

De app downloaden doe je via de App Store (iOS-toestellen) of via de Play Store (Android-toestellen).

VakantieBieb