Home / Leesbeleving / Voorleestips voor de bovenbouw

Voorleestips voor de bovenbouw

In de bovenbouw schiet het voorlezen er vaak bij in, terwijl deze kinderen ook zo kunnen genieten van het voorlezen. Met een goed verhaal kun je de kinderen meenemen naar andere werelden.
– Voorleestips voor de bovenbouw –

Voorleestips voor de bovenbouw

Voorleestips voor de bovenbouw

Om de kinderen in groep 7 en 8 mee te nemen naar andere werelden geef ik je hier tips om uit voor te lezen.

  • Wil je een goed verhaal waarbij de kinderen aan je lippen hangen? Dan is Lampje echt het boek voor jou! De opbouw van spanning is zo groot, dat de kinderen steeds weer willen dat je verder leest.

  • Heb je veel Fortnite fans in de klas? Dan is de serie Gevangen in Battle Royale echt een succes. Het is even inkomen, maar als … in het spel verdwijnt dan wordt het verhaal spannend en avontuurlijk.

  • Ben je op zoek naar losse informatieve verhalen? Dan is een van de verhalenbundels van Arend van Dam vast iets voor jou? Denk bijvoorbeeld aan Lang geleden…

  • Wil je stil staan bij hoe je met elkaar om gaat en heb je een groep die het wel aan kan? Dan kun je ervoor kiezen om Spijt voor te lezen.

  • Zijn alle kinderen in jouw groep eigenlijk superhelden in de dop? Wil je dat ze hun superkrachten ontwikkelen? Ben je op zoek naar een boek om je klassenthema aan op te hangen? Dan kun je Super Normaal voorlezen.

  • Op zoek naar een goed verhaal met een beetje humor. Zo een waarbij je de kinderen na laat denken over hoe je omgaat met anderen? Dan is Het (on)gewone verhaal van Bo en Tom een aanrader.

Bekijk hier ook 8 voorleesboeken voor groep 8 van Juf Maike. Bekijk voor meer kinderboekentips vooral ook de kinderboeken top 10 volgens Kinderboekenjuf.

Heb jij nog voorleestips voor de bovenbouw?
Laat het me weten en misschien verschijnen ze binnenkort wel in dit lijstje!