Home / Leesbeleving / Voorleestips voor de middenbouw

Voorleestips voor de middenbouw

Voorlezen, het is iets magisch. Als kind kon ik helemaal weg dromen terwijl de leerkracht voorlas.
Daarom weet ik hoe fijn het voor de kinderen in mijn klas kan zijn als ik voorlees.
– Voorleestips voor de middenbouw –

Voorleestips voor de middenbouw

Voorleestips voor de middenbouw

Er zijn heel veel boeken met een goed verhaal erin, maar niet al die boeken zijn geschikt om voor te lezen. Sommige boeken moet je zelf lezen. Welke boeken zijn nou echt geschikt om voor te lezen in groep 5 en 6? Ik geef je enkele tips:

  • Ben je op zoek naar een spannend verhaal waarbij de kinderen aan je lippen zullen hangen? Dan kan ik je Bram en het zoldermysterie echt aanraden.

  • Wil je een goed verhaal voorlezen? Waarin humor en avontuur elkaar afwisselen? Dan zou ik voor de serie Dummie de Mummie gaan.

  • In groep 6 wordt vaak de watersnoodramp behandeld. Een boek dat hierbij  goed aansluit en zeker in groep 5 en 6 voorgelezen kan worden is De zee kwam door de brievenbus.

  • Gaan jullie met het thema oorlog aan de slag? Dan is Kinderen met een ster een boek dat zeer geschikt is om voor te lezen. Op een kinderlijke manier wordt de oorlog bekeken vanuit de ogen van verschillende jonge kinderen.

  • Een tweede boek over De Tweede Wereldoorlog welke ik je aan kan raden is Groeten van Leo. Dit boek is een stukje serieuzer en heftiger dan Kinderen met een ster, maar zeker geschikt voor een groep 6 die erg geïnteresseerd is in dit thema.

  • Wil je nadat Sinterklaas het land uit is veel tijd besteden aan voorlezen? Dan is Een jongen met de naam Kerstmis echt een prachtig boek om de magie van Kerstmis de klas in te halen.

  • Ben je op zoek naar een spannend avontuur? Dan is Willy Boem echt een succes! Dit verhaal gaat over het broertje van Billy Boem. Je weet wel, die beroemde cowboy uit dat liedje.

  • Een ander avonturenboek dat ik je kan aanraden is De Gorgels. Lees je dit boek voor? Dan zullen de kids vast ook aan je lippen hangen.

  • Ben je op zoek naar een verhalenbundel? Dan is het nieuwste sprookjesboek De kikkerbilletjes van de koning echt een aanrader. Een verhalenbundel vol met nieuwe, moderne en diverse sprookjes.

Bekijk voor meer kinderboekentips vooral ook de kinderboeken top 10 volgens Kinderboekenjuf.

Heb jij nog voorleestips voor de middenbouw?
Laat het me weten en misschien verschijnen ze binnenkort wel in dit lijstje!