Gratis webinar 'Leesinspiratie voor in de klas'

Zodat de kinderen in jouw klas met meer plezier beter gaan lezen

Titel.

Lezen staat op het rooster en hoort er nu eenmaal bij. Maar dat betekent niet dat het vanzelf gaat. Sterker nog: je hoort de ene zucht na de andere, ziet sommige kinderen treuzelen bij het pakken van hun boek en ziet andere kinderen naar de boekenkast vluchten.

Uiteindelijk is iedereen stil en heeft een boek voor zich. Gelukkig! Eindelijk kunnen we allemaal lekker gaan lezen.

Of toch niet? Het valt je op dat de kinderen niet echt lezen. Je ziet een kind voor zich uit staren, een ander bladert door zijn boek en nog een ander probeert in contact te komen met klasgenoten. Om de haverklap zie je kinderen hun boek ruilen en dat duurt erg lang. Zou je de kinderen ook zo graag willen motiveren om heerlijk te lezen in hun eigen leesboek, maar heb je geen idee hoe? Dan is dit gratis webinar echt iets voor jou.

Doe mee aan het gratis webinar Leespiratie voor in de klas en ontdek:

Met als resultaat dat de kinderen in jouw klas met meer plezier gaan lezen en daardoor ook beter worden in (begrijpend) lezen.

Mijn naam is Ingrid en ik leespireer al meer dan 8 jaar leerkrachten en leescoaches in heel Nederland en België via mijn website Kinderboekenjuf.nl.

In 2011 ben ik afgestudeerd als leerkracht en sindsdien heb ik 10+ jaren met veel plezier in het onderwijs gewerkt. In de afgelopen jaren heb ik aan vele groepen les gegeven (lees: groep 3 t/m 8). Door op allerlei scholen gewerkt te hebben, heb ik veel verschillen gezien in leesonderwijs. En ook in de motivatie van kinderen om te lezen. Ik ben hierdoor mijn hart verloren aan het leesonderwijs en werk, naast mijn baan als Kinderboekenjuf, inmiddels ook via de Fontys als LIST-trainer om scholen te begeleiden met de implementatie van de LIST-methodiek bij hen op school. 

Met behulp van al deze ervaring heb ik mijn eigen filmdienst met mini leeslessen (Lezen met Kinderboekenjuf) ontwikkeld, waarmee de intrinsieke leesmotivatie van leerlingen wordt aangesproken, zodat ze met meer plezier gaan lezen en daardoor ook sneller uit zichzelf gaan lezen. Daarnaast heb ik de online cursus Mini leeslessen van A tot Z vormgegeven zodat leerkrachten in hun eigen tempo informatie en kennis rondom mini leeslessen tot zich kunnen nemen. 

Tijdens dit webinar hoop ik mijn passie voor leesonderwijs op je over te kunnen brengen en je flink te leespireren.

Dit is wat leerkracht Mieke over mijn webinar zegt: 
‘Om lezen te bevorderen hoeft niet ingewikkeld te zijn, met allerlei toeters en bellen uit de kast te halen, maar gewoon doen!’ 

Duur webinar
+- 75 minuten

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. De ervaring leert dat Chrome erg goed werkt en Firefox slecht werkt. 

IngridKinderboekenjuf (14 van 20)