De Gorgeltjes trakteren de dieren

Joebelabambam!’
– De Gorgeltjes trakteren de dieren –

Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf 2 jaar.

Het verhaal

Cover De Gorgeltjes trakteren de dieren

De Gorgels trakteren de dieren is een kartonboek voor kleintjes. Bobba en Belia nemen de bessen uit mama’s keuken mee om de dieren te trakteren.

Ga je mee met Bobba en Belia naar de dieren? Dag dieren, lusten jullie een Gorgelbes? Een, twee, drie, vier, vijf, zes…

Oh, nee de bessen zijn op! En wie roept daar? Wat ruikt er zo lekker?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Het grote kartonboek is een succes voor peuters. De zinnen laten de kleintjes mee tellen en door de herhaling oefenen ze volop met tellen, heel leuk. De doorkijkjes zijn uitnodigend en de geluiden die je er als voorlezer bij maakt doen wonderen voor de fantasie. Echter is het wel jammer dat je bij de laatste 3 doorkijkjes geen stukje van een dier kunt zien, zoals bij de eerdere doorkijkjes wel mogelijk was. Dit maakt dat de kinderen gaan raden, terwijl ik meer fan ben van de juiste informatie geven tijdens het lezen.

En de kreet van de Gorgels zit er hier al goed in, die zorgt aan het einde van het boek voor een grote grijns en dan roepen we samen Joebelabambam! Heel fijn om op deze manier al zo jong kennis te kunnen maken met de Gorgels. Ik kijk er naar uit om de andere boeken voor te lezen.

Als je nog verder wil tellen met prentenboeken dan zijn Hoeveel bomen?, Het cijferwinkeltje en Een toren van koe ook aan te raden.

Met dank aan Uitgeverij Leopold voor dit recensie-exemplaar.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen