Het spel van Vos en Haas – Red het ei

[MAAIKE] ‘Volg het goede spoor, vind het juiste nest en geef het ei aan zijn mama.
Maar schiet op, want jullie moeten samen sneller dan Jak!’
– Het spel van Vos en Haas – Red het ei –

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Het spel

Het spel van Vos en Haas - Red het ei

Er is een probleem! Een vogel is haar ei kwijt. Op hetzelfde moment sluit boef Jak door het bos om een ei te stelen. Samen met Vos en Haas probeer je het ei in het goede nest terug te leggen. Probeer dit wel snel te doen, want anders is dief Jak je voor…

Benieuwd naar dit spel? Bekijk het inkijkexemplaar.

Hoe werkt Het spel Vos en Haas – Red het ei?

Het doel van het spel is om het verloren ei in het juiste nest terug te leggen. Dit hoef je niet zelf te doen, maar doe je samen met je medespeler. Jullie vormen samen een team tegen de dief. Het spel bevat de volgende onderdelen:

Het spel van Vos en Haas - Red het ei


– het spelbord
– de plaatskaarten (42x)
– de personagekaarten (5x)
– de winkelkaarten (3x)
– de zoekkaarten (12×0
– de pion van Jak
– de knikkers  (5x)
– de dobbelsteen

Samen met je speelmaatje ga je op zoek naar de juiste vogel, de sporen, het nest en het ei. Je kiest zelf welke onderdelen je ditmaal moet zoeken, door deze kaarten op het spelbord te plaatsen. Elk spel dat je dus speelt is dus de zoektocht naar andere attributen.

Het spel van Vos en Haas - Red het ei

Het zoeken van de spullen gebeurt door het spelen van memory met de plaatskaarten. De plaatskaarten liggen ondersteboven als een speelveld klaar en om de beurt draait één van de spelers een kaart om. De omgedraaide kaarten moeten overeenkomen met de gezochte onderdelen. Pak je een kaart die daadwerkelijk wordt gezocht? Dan mag je deze kaart op het spelbord leggen. Wanneer de omgedraaide kaart niet klopt, moet je deze weer omgedraaid terugleggen op het speelveld. Draai je boef Jak om, dan schuift Jak steeds één plekje verder  uit zijn hol op het spelbord. Wanneer Jak vier plekken omhoog is verschoven, is het spel voorbij en heeft Jak het spel gewonnen. Belangrijk dus om de juiste kaarten om te draaien!

Draai je het kaartje van de uil om? Dan is het tijd om te dobbelen. In deze dobbelbeurt krijgt het spel een wending. Zo kan je bijvoorbeeld voorkomen dat je alle kaarten op een andere plek moet leggen op het speelveld, moet Jak een plek terug in zijn hol, of juist een plekje verder uit zijn hol komen. Als laatste is er ook nog de winkel van Rob. Met de zogenaamde ´eikel kaarten´. Wanneer je 3 eikels in je bezit hebt, kun je gaan winkelen in het kraampje van Rob, waardoor het spel opnieuw een twist krijgt. 

Recensie

Ik speelde Het spel van Vos en Haas – Red het ei samen met een kleuter en beiden zijn we heel erg enthousiast. Het grote voordeel van dit spel is dat je niet tegen elkaar speelt, maar het met elkaar speelt. Je vormt echt een team met je maatje om samen Jak te kunnen verslaan. Door de vele mogelijkheden om het spel aan te passen, blijft het tot het laatste moment spannend.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Meer bordspellen voor kinderen

Er zijn al verschillende blogs met spellen voor beginnende lezers online gekomen.

Vergelijkbare artikelen