Ik leer lezen

Lettertjes vormen woorden, woorden vormen een zin, en zinnen vormen een tekst! Deze belangrijke fase van leren lezen kunt u gemakkelijk ondersteunen.’
– Ik leer lezen –

Ik leer lezen

Het spel

In het doosje vind je 50 kaarten met leesoefeningen en een handleiding. Het spel is voor kinderen van 6-7 jaar. De oefeningen zijn geschreven op AVI-M3 niveau.

Ik leer lezen

Hoe werkt Ik leer lezen? Op de kaarten staan oefeningen die de kinderen uit kunnen voeren. Als volwassene kun je kinderen hierbij ondersteunen of er samen een spel van maken. Op de kaarten staan onderaan één of twee bolletjes. De oefeningen met één bolletje helpen kinderen woorden te lezen. De oefeningen met twee bolletjes helpen met zinnetjes lezen.

Ik leer lezen

De kaarten zijn erg verschillend van elkaar. Op sommigen wordt gevraagd ‘welk woord zie je niet?‘ (zoals hierboven op de linkerkaart zichtbaar is). In het midden zie je een kaart waar gevraagd wordt ‘met wat doe je dat?‘ Dit is een kaart met twee bolletjes. Rechts zie je een kaart waar gevraagd wordt ‘wat is juist?‘ waarbij je drie woorden en één plaatje ziet.

Je kunt kinderen zelf aan de slag laten gaan met de kaarten. Kunnen ze de woorden/zinnen lezen? Welke kennen ze al en welke zijn nog lastig? Je kunt de kaarten ook als spel gebruiken. Hoeveel kan het kind er al goed lezen? Leg deze opzij. Wordt de stapel steeds groter?

Recensie

Deze kaarten zien er vrolijk uit en dagen kinderen uit om de woorden/zinnen te lezen. Het fijne aan deze kaarten is dat kinderen hier zelf mee aan de slag kunnen, maar dat je ook samen kunt kijken naar de kaarten. Mocht je er een spel van willen maken, dan is dat ook heel goed mogelijk.

Net als bij Letters en woordjes leren lezen is het een fijn spel waar geen winnaar/verliezer aan te wijzen is en waar de moeilijkheid op te bouwen is.

Ook bij dit spel is het belangrijk dat er opgelet wordt dat dit geen verplichte oefening wordt. Het doel van deze kaarten is vooral plezier in het lezen hebben. Juist op jonge leeftijd is het nog zo belangrijk dat leren lezen iets leuks is en niet tot frustratie leidt.

Met dank aan Uitgeverij Deltas voor dit recensie-exemplaar.

Zelf dit spel aanschaffen? Dat kan met ISBN 9789044743913 voor €9,95.

Overige ideeën Ik leer lezen

  • Ontwerp zelf meerdere kaarten om mee te oefenen: leeskaart
    Ik leer lezen

Andere leesspellen van Uitgeverij Deltas

Veel speel- en leesplezier!

Meer spellen voor kinderen

Er zijn al verschillende blogs met spellen voor beginnende lezers online gekomen.

Vergelijkbare artikelen