Boer Boris start de motor!

‘Met Boer Boris in de cabine
van deze machtige machine
gaat het vast en zeker lukken
om de appeltjes te plukken.’

– Boer Boris start de motor! –

Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf de peuterleeftijd.

Het boek

Boer Boris start de motor!

Welke machines kom je tegen op de boerderij? In Boer Boris start de motor! ontdek je ze allemaal. Met een combine worden appeltjes geplukt. Met een tractor met ploeg wordt de grond zaai klaar gemaakt. Berend en Sam spelen met de hijskraan. Er wordt een sneeuwschuiver ingezet om de sneeuw te schuiven en de hakselaar en maaimachine botsen bijna op elkaar. Maar waar is Boer Boris gebleven als ze met de boot naar de markt gaan?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

De prentenboeken van Boer Boris zijn hier bekend. Ze zijn heerlijk op rijm en vertellen prachtige verhalen over het leven op de boerderij. Toen ik zag dat er een kartonboek uit kwam, met uitklappagina’s, wilde ik die dolgraag lezen met onze kleine voertuigen-fan. En dit boek is een groot succes!

In Boer Boris start de motor! ontdek je door de pagina’s uit te klappen allerlei voertuigen. De illustraties van Philip Hopman zijn prachtig groot en er is overal wat te zien. De kleine man hier thuis klapt al tijdens het lezen de pagina’s gretig open, waardoor het maar goed is dat de teksten zo kort zijn zodat ik ze uit mijn hoofd verder kan lezen 😉 Regelmatig ‘leest’ hij het boek ook zelf.

Ik kan dit kartonboek aanraden aan alle dreumesen, peuters en kleuters die fan zijn van voertuigen en/of het leven op de boerderij.

Met dank aan Uitgeverij Gottmer voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Andere delen

Er zijn inmiddels al veel boeken over Boer Boris, hieronder een greep uit het uitgebreide aanbod:

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen